Hello!!

Taas on ehtinyt tapahtua paljon ja lisää suunnitelmia on tehty! Oon jo aikaisemminkin hehkuttanut kesää, mutta WAU! Täällä on +26 astetta varjossa ja rusketusta on saatu pintaan. No, ei tämä kuulema normaalia ole ja tälle viikolle säätiedotus olikin paljon kehnompi, pilvistä ja about kymmenen astetta lämmintä. Tämä kuitenkin oli varmasti ilouutinen Jennille ja Sannalle, jotka molemmat ovat polttaneet kroppansa kirkuvan punaisiksi. Kun ajattelen tyttöjä, mieleeni putkahtaa kuva kahdeta ravusta, en tiedä miksi.. LOL! ;D

Kuvia kaupungilta

Noin viikko sitten meidän tuutori Sandra vei meidät visiitille Tarvisiin, Italiaan. Tarvis on ensimmäinen "kaupunki" (ehkä ennemminkin kylä) Itävallan rajan jälkeen. Kaupungissa ei ollut paljon nähtävää, joten keskityin olennaiseen eli shoppailuun ja syömiseen! Syöminen myös sillä, kun oltiin edellisenä päivänä käyty parin vaihtarin synttärikemuilla, hauskaa oli!

Maisemaa menomatkalta Italiaan/ Jenni ja Sandra syömässä pitsaa

Toisen reissun kohteena oli Salzburg, noin 200 kilometriä Villachista luoteeseen. Meno-paluu maksoin junalla noin 30€, ei paha. Matkaan lähdettiin ennen kukonlaulua ja perillä oltiin puoli kymmenen aikoihin. Turisti-infon kautta lähdettii suuntaamaan keskustaan aurinkoisessa ja kuumassa säässä. Kaupunki oli mielettömän kaunis joten siellä oli paljon nähtävää. Kävimme muun muassa Mozartin synnyinkodissa, muutamassa kirkossa, suuressa puutarhassa ja linnassa josta näki koko kaupungin. Linnaan oli järkyttävän jyrkkä nousu, mutta me selvittiin hengissä! Tottakai käytiin myös shoppailemassa, löysin yhden sormuksen :P Kotona Villachissa oltiin perillä vasta myöhään illalla, joten päivä oli pitkä.

Kuvat puutarhasta ja kaupungilta

Kolme ekaa kuvaa puutarhasta ja vimppa kaupungilta

Mozartin synnyinkoti ja patsas

Kuvia kaupungista

Kuvia linnasta

 

Ensi viikonloppuna lähdetään käymään Sandran kanssa Sloveniassa ja vaihtariluokan kanssa Minumunduksessa sekä Hochosterwitz-linnassa. Minimunduksessa on 150 eri nähtävyydestä miniatyyriversioita, mm. Sydneyn oopperatalo, Vapaudenpatsas ja Eiffel-torni. Linnasta en osaakaan vielä kertoa enempää kuin että se sijaitsee jossain tosi korkealla jonne täytyy kävellä, ens kerralla siitäkin enemmän :) Niin ja viikon päästä tiistaina on tosiaan lähtö sinne Lontooseen. Lontoossa ollaan kaksi yötä ja jatketaan matkaa yöbussilla Pariisiin. Pariisissa taas yksi yö ja matka jatkuu Saksan Europa-Parkiin. Sieltä sitten jossain vaiheessa ja joidenkin pysäkkien kautta takaisin Villachiin. Näistäkin lisää ens kerralla, reissun jälkeen! :)

Eipä mulle siis kummempia kuulu ;) MOIKKA!

PS. Ollaan vaihdettu huoneita, alla kuva mun uudesta sopista!